SZÁMÉPKER 2000 Kft.

2071 Páty, Torbágyi út 15.


Kapcsolattartó:

Viszneki József

Telefon: 06 (20) 9266-902 

 email: info@szamepker.hu

A tiszta víz nagy kincs

2013. junius 1-től amíg a készlet tart 

 

Háztartási víztisztító kancsó 2l-es (Típus: FH-FJ2) 3 500 Ft
Háztartási víztisztító kancsó 3 l-es (Típus: FH-FJ3D) 5 000 Ft
Háztartási víztisztító kancsó tartalék szűrő (Típus: FH-J) 1100 Ft
FHCTF asztali víztisztító kisberendezés 7 000 Ft
Asztali víztisztító szűrőbetét FC 10 CAG 3 900 Ft
Asztali víztisztító szűrőbetét FC GAC-05P 3 700 Ft
WFD-12 mosógép foszfát adagoló 9 700 Ft
Mosógép foszfát adagoló utántőltő  2 400 Ft
Vizlágyító berendezés 70 l-es Blue-Soft K70 130 000 Ft
Lágyító só 25 kg/zsák 2 450 Ft
HÁZTARTÁSI LÚGOSVÍZ ELŐÁLLÍTÓ VÍZKEZELŐ BERENDEZÉS WI-1 180 500 Ft
HÁZTARTÁSI LÚGOSVÍZ ELŐÁLLÍTÓ VÍZKEZELŐ BERENDEZÉS WI-2 115 000 Ft
 

A nálunk vásárolt háztartási vízlágyítók beépítési és beüzemelési árából 10 % kedvezményt adunk.

 

Extra kedvezmény: Beüzemelés 25 km körzetben 10000 Ft

 

 

Mitől kemény a víz

Minden általunk használt víz az esővízből származik, amely eredetileg lágyvíz. Az esővíz a felszíni kőzetrétegen átszivárogva ásványi sókat old ki, pl.: kalcium, magnézium. Magyarországon szinte minden vezetékes és kútvíz tartalmazza ezeket az ásványi sókat. Az ilyen vizet hívják „kemény víznek", mivel kemény vízkőlerakódásokat okoznak a vízrendszerben.

Miért rossz a kemény víz

 A kemény víz használatakor fűtőrendszerek hatásfoka romlik, mivel a vízkőlerakódás főleg a fűtőbetéteken, fűtőtesteken okozza a legnagyobb problémát. A betonkemény, vastag vízkőréteg bevonja a meleg vizes bojlerek, mosógépek fűtőszálait, vagy a használati meleg víz előállító kazánok hőcserélőit, de még a csaptelepeket is. A berendezések sokkal több energiát használnak, karbantartásuk sokkal több költséget emészt fel, élettartamuk jelentős mértékben csökken. A konyhában, a fürdőszobában a csempén, csaptelepeken, poharakon mindenütt piszoknak látszó pöttyök láthatóak. Bőrünk, főleg az érzékenyebbeké, zuhanyzás után kellemetlenül viszket. Szappanból és a mosószerekből sokkal többet kell használni.

Mit tehetünk ellene

Használjunk vízlágyítót!

 

Vízlágyítók működési elve 

A vízlágyító berendezések ioncserés eljárás alapján mőködnek. A keményvíz átáramlik az ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet bizonyos mennyiségű lágyvíz letermelése után lemerül, ezért azt regenerálni kell. A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik. Regenerálás során a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. A berendezés teljesen automatikus, elvégzi az összes tisztítási, regenerálási folyamatot. A kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só utánpótlást igényel.

Javasolt fél évente szakemberrel felűlvizsgáltatni a berendezést a biztonságos működés érdekében !

A berendezésbe egyszerre több regenerálásra elegendő só tölthető, mivel a berendezés abból mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni. A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez kisebb regeneráló só fogyasztást, így alacsonyabb üzemeltetési költségeket jelent.

A vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő. Az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni. A bekeverő szelep a vízlágyító berendezés vezérlő fejében került elhelyezésre, így a lágyítóból már a beállított keménységű víz lép ki.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 3